Tot 18 jaar:

Diagnostiek en behandeling onder de 18 jaar kan vergoed worden door de gemeente. Er is altijd een beschikking / indicatie nodig vanuit de gemeente. Een jeugdregisseur, wijkcoach of jeugdconsulent vanuit de gemeente kan dit voor je opstellen. Je kunt hiervoor contact opnemen met het Jeugdloket van de gemeente waar je woont, of bij je huisarts.

Behandelcentrum Twente heeft contracten afgesloten met de volgende 14 gemeenten; Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden.

Er is geen eigen bijdrage en geen eigen risico als je onder de 18 jaar bent. De gemeente betaalt de vergoeding aan Behandelcentrum Twente. Wel kunnen wij een bedrag in rekening brengen als je te laat je afspraak hebt afgezegd of niet op je afspraak bent gekomen(zie: Niet op afspraak komen / no-show).

18 jaar en ouder:

Als je 18 jaar of ouder bent dan kan de diagnostiek en behandeling vanuit de basiszorgverzekering vergoed worden. We bieden zowel behandeling binnen de Basis GGZ als de Specialistische GGZ. Er is altijd een verwijsbrief nodig van de huisarts en een vermoeden van een psychische stoornis om de zorg vergoed te krijgen.  Aan het eind van elk jaar zijn we druk bezig om om contracten met zorgverzekeraars af te sluiten over de hoeveelheid GGZ zorg de verzekeraars willen inkopen bij BCT.

We hebben voor behandelingen binnen de Basis GGZ en Specialistische GGZ voor 2022 een contract met de volgende verzekeringen:

  • Menzis
    hieronder vallen ook; -Anderzorg, -Hema, -VinkVink
  •  Achmea/ Zilveren kruis
    hieronder vallen ook; -FBTO, -Prolife, -Aon, -Interpolis, -De Friesland, -Zilveren kruis Ziezo.

Met een restitutiepolis mag jij zelf bepalen naar welke zorgverlener je gaat voor een behandeling. Ongeacht of er bepaalde prijsafspraken zijn gemaakt/ of we wel of geen contract hebben met jouw verzekeraar, vergoedt de zorgverzekeraar de volledige rekening tot het marktconform tarief. Het is altijd goed om te overleggen met je verzekering of ze het volledig vergoeden.

De gemaakte kosten worden door je zorgverzekeraar verrekend met het wettelijk verplichte Eigen Risico. Dit is in 2022  €385.-. Houd er rekening mee dat het Eigen Risico al grotendeels of zelfs volledig opgebruikt kan zijn na één of enkele afspraken. Als je vragen hebt over je Eigen Risico en over vergoedingen, controleer dan je zorgverzekeringspolis of neem contact op met je zorgverzekeraar.

Hebben wij geen contract met jouw zorgverzekeraar en je hebt geen restitutiepolis? Ook dan is het mogelijk om bij ons in behandeling te komen.  Wij sturen dan de declaratie naar jou.  De declaratie kun je dan zelf indienen bij je zorgverzekering. Hoeveel zij vergoeden hangt af van je polis. Het bedrag dat overblijft is voor eigen rekening. En dat bedrag komt dan bovenop je eigen risico.

Niet op afspraak komen / no-show
Kan je echt niet komen op je afspraak? Laat ons dit dan minimaal 24 uur van te voren weten. Als je niet komt opdagen dan kunnen we 50 euro per afspraak in rekening brengen. Je afspraak afzeggen kan telefonisch of per mail.

Zelf betalen

Je kunt kiezen om de diagnostiek en/of de behandeling zelf te betalen, dan val je niet onder een vergoedingsregeling, wat enkele voordelen met zich mee kan brengen. Zo is er geen tussenkomst van je zorgverzekeraar of gemeente, bepaal je volledig zelf hoeveel en hoe lang je hulp wilt ontvangen en is er géén verrekening met het Eigen Risico. Wij hanteren dan een tarief van 105 euro per uur. Bijkomende kosten die gerekend kunnen worden zijn de indirecte tijd voor bijvoorbeeld het schrijven van een behandelplan en intern overleg.