WIJ BIEDEN

Bij Behandelcentrum Twente bieden we diagnostiek en behandeling aan jong volwassenen met psychische problemen en psychiatrische stoornissen. We zijn een kleinschalige en toegankelijke organisatie.

Onze actieve inzet en betrokkenheid, heldere taal en duidelijke doelen kenmerken ons. We zullen alles in het werk stellen om jou en je klachten/problemen te begrijpen en te doen waar de situatie om vraagt; kortom we willen maatwerk leveren. We zijn creatief en kundig in het zoeken naar mogelijkheden om tot verandering te komen. We benaderen anderen zoals we zelf ook benaderd willen worden; geduldig, helder, nuchter en met een vleugje humor.

DOEL

Ons doel is om jouw psychische klachten op te heffen, te verminderen en beter hanteerbaar te maken waardoor er weer meer ontwikkelingsmogelijkheden ontstaan en jij met voldoende vertrouwen verder kan in jouw leven.

We zijn er voor jong volwassenen in de leeftijd van 16 t/m 25 jaar. Je kunt bij ons terecht om uit te zoeken wat er aan de hand is (diagnostiek). We bieden daarnaast behandelingen gericht op  o.a. trauma, hechtingsproblemen, persoonlijkheidsproblematiek, ADHD, autisme, gedragsproblemen en angst- en stemmingsklachten. Jong volwassenen met psychische klachten en een verstandelijke beperking zijn bij ons ook van harte welkom.

HOE?

Op het gebied van diagnostiek kun je denken aan bijvoorbeeld:

  • Intelligentieonderzoek
  • Neuropsychologisch onderzoek
  • Sociaal emotioneel / persoonlijkheidsonderzoek

Op het gebied van behandeling is het mogelijk om individuele behandelingen, trainingen, systemische (gezins)behandelingen of ouderbehandeling te krijgen. Denk hierbij aan:

  • Protocollaire behandeling
  • Traumabehandeling o.a. EMDR
  • Persoonlijkheidsbehandeling: Schematherapie, DGT (individueel), MBT (individueel)
  • Psychotherapie
© Copyright - Behandelcentrum Twente Hengelo