Wij, Rian Meijer en Trienke Kootstra, zijn per 1 april 2019 gestart met Behandelcentrum Twente. Nadat we bij verschillende instellingen hebben gewerkt, zijn we samen gestart met het opzetten van een kleinschalig en toegankelijk behandelcentrum.

Inmiddels is team BCT uitgebreid en versterkt met Boukje Haas (GZ-psycholoog), Anne Wissink (orthopedagoog i.o systeemtherapeut), Marlein Weener (psycholoog), Daniëlle Biemans (Psychiater) en onze secretaresse Maaike Tuininga.

We benaderen anderen zoals we zelf ook benaderd willen worden; geduldig, helder, nuchter en met een vleugje humor.

Behandelcentrum Twente is ontstaan vanuit een vooruitstrevend initiatief van Stichting WBJV (Woonbegeleiding Jong Volwassenen).


Rian Meijer

Ik ben al jaren werkzaam binnen de jeugd en jong volwassen GGZ.  Ik ben naast psychotherapeut en gezondheidszorgpsycholoog (GZ-psycholoog) ook orthopedagoog en psychomotorisch therapeut.
In mijn opleiding tot integratief psychotherapeut ben ik opgeleid vanuit meerdere therapeutische stromingen (psychodynamisch, experientiële, cognitief gedragstherapeutisch, systemisch).
Daarnaast heb ik ook MBT, schematherapie en EMDR in mijn pakket.
In de afgelopen jaren ben ik mij steeds meer gaan richten op jongeren en jong volwassen met complexe problematiek op meerdere gebieden die bedreigend zijn voor de persoonlijkheidsontwikkeling.

Trienke Kootstra

Ik ben sinds 2014 werkzaam in de jeugd-GGZ als gezondheidszorgpsycholoog (GZ-psycholoog). Daarvoor heb ik als GZ-psycholoog ook ruime ervaring opgedaan in de (gesloten) jeugdzorg en verslavingspsychiatrie voor jongeren; zowel als therapeut als (regie)behandelaar. Naast GZ-psycholoog ben ik ook opgeleid als SPH-er, orthopedagoog, EMDR-therapeut, schema-therapeut en DGT-therapeut. Gaandeweg heb ik mij gespecialiseerd in de behandeling van kinderen en jongeren met ADHD, persoonlijkheidsproblematiek en gedragsproblemen.

Boukje Haas  (foto komt nog)

Ik ben Gezondheidszorgpsycholoog (GZ-psycholoog) en vanaf 2003 werkzaam in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Naast de opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog, heb ik de DGT- opleiding en meerdere trauma opleidingen gedaan, waaronder de EMDR-opleidingen. In eerste instantie heb ik veel met kinderen en jongeren met autisme spectrumproblematiek gewerkt. Daarna ben ik me meer gaan richten op jongeren met: stemmings- en angstklachten, trauma en Borderline persoonlijkheidsproblematiek. Vaak was er bij deze jongeren sprake van complexe problematiek

Anne Wissink  (foto komt nog)

Ik ben sinds 2016 werkzaam binnen de jeugd en jong volwassen GGZ als orthopedagoog. Daarnaast heb ik ruime ervaring opgedaan in het speciaal en voortgezet speciaal onderwijs; zowel als orthopedagoog als leerkracht. Naast orthopedagoog ben ik ook opgeleid als basisschoolleerkracht. Momenteel ben ik mij aan het specialiseren tot systeemtherapeut en richt ik mij naast het behandelen van individuele jongeren ook op het verbeteren van hun relaties en interacties met belangrijke anderen.

Marlein Weener (foto komt nog)

Ik ben sinds 2001 werkzaam als psycholoog. De eerste 10 jaar binnen de jeugd GGZ. Toen 8 jaar in een eerste lijn praktijk. Ik heb me vooral bezig gehouden met traumabehandelingen, autisme en neurofeedback. Nu werk ik al weer 3 jaar als gedragswetenschapper bij WBJV en ben daarnaast een aantal uren werkzaam bij BCT voor diagnostiek trajecten.

Maaike Tuininga  (foto komt nog)

vanaf 2016 ben ik werkzaam als secretaresse bij Stichting Woonbegeleiding Jongvolwassenen. In 2019  werd BCT opgestart en  werkte ik een tijd voor beide. In 2020 ben ik helemaal overgestapt naar BCT.  Met de ervaring die ik al had opgedaan bij WBJV en de zelfstandigheid die ik heb bij de BCT zit ik helemaal op mijn plek. Ik zorg voor de ontvangst met een kop koffie/thee, het beantwoorden van vragen en ik zorg voor de administratie en facturatie. Je kan mij ook wel een manusje van alles noemen, alleen de behandeling en diagnostiek laat ik over aan mijn collega’s.