Wij, Rian Meijer en Trienke Kootstra, zijn per 1 april 2019 gestart met Behandelcentrum Twente. Nadat we bij verschillende instellingen hebben gewerkt, zijn we samen als managementteam gestart met het opzetten van een kleinschalig en toegankelijk behandelcentrum.

Inmiddels is team BCT uitgebreid en versterkt met Boukje Haas (GZ-psycholoog), Anne Wissink (orthopedagoog i.o systeemtherapeut), Daniëlle Biemans (Psychiater), Ellen Stevelink( orthopedagoog) , Karlien Heimerink (GZ-psycholoog), Monique Aveskamp (GZ-psycholoog) en onze secretaresses Maaike Tuininga en Marieke Garside.

We benaderen anderen zoals we zelf ook benaderd willen worden; geduldig, helder, nuchter en met een vleugje humor.

Behandelcentrum Twente is ontstaan vanuit een vooruitstrevend initiatief van Stichting WBJV (Woonbegeleiding Jong Volwassenen).


Rian Meijer

Rian Meijer

GZ-pyscholoog en psychotherpeut

Ik ben al jaren werkzaam binnen de jeugd en jong volwassen GGZ. Ik ben psychotherapeut en gezondheidszorgpsycholoog (GZ-psycholoog).
In mijn opleiding tot integratief psychotherapeut ben ik opgeleid vanuit meerdere therapeutische stromingen (psychodynamisch, experientiële, cognitief gedragstherapeutisch, systemisch).
Daarnaast heb ik ook MBT, schematherapie en EMDR in mijn pakket.
In de afgelopen jaren ben ik mij steeds meer gaan richten op jongeren en jong volwassen met complexe problematiek op meerdere gebieden die bedreigend zijn voor de persoonlijkheidsontwikkeling.

BIG 99066962126 Psychotherapeut
BIG 79066962125 GZ-psycholoog
Registratie VKJP en NVP
AGB-code 94015814

Trienke Kootstra

Trienke Kootstra

GZ-psycholoog

Ik ben sinds 2014 werkzaam in de jeugd-GGZ als gezondheidszorgpsycholoog (GZ-psycholoog). Daarvoor heb ik als GZ-psycholoog ook ruime ervaring opgedaan in de (gesloten) jeugdzorg en verslavingspsychiatrie voor jongeren; zowel als therapeut als (regie)behandelaar. Naast GZ-psycholoog ben ik ook opgeleid als SPH-er, orthopedagoog, EMDR-therapeut, schema-therapeut en DGT-therapeut. Gaandeweg heb ik mij gespecialiseerd in de behandeling van kinderen en jongeren met ADHD, persoonlijkheidsproblematiek en gedragsproblemen.

BIG 59066921025 GZ-psycholoog
AGB-code 94015487
VEN registratie 34738

Danielle Biemans

Danielle Biemans

Psychiater

Ik ben kinder- en jeugdpsychiater en al geruime tijd werkzaam in de GGZ. Naast dat ik bij Behandelcentrum Twente werk, werk ik ook bij Youz in Enschede.

BIG 99911424201
AGB-code 03102303

Boukje Haas

Boukje Haas

GZ-psycholoog

Ik ben Gezondheidszorgpsycholoog (GZ-psycholoog) en vanaf 2003 werkzaam in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Naast de opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog, heb ik de DGT- opleiding en meerdere trauma opleidingen gedaan, waaronder de EMDR-opleidingen. In eerste instantie heb ik veel met kinderen en jongeren met autisme spectrumproblematiek gewerkt. Daarna ben ik me meer gaan richten op jongeren met: stemmings- en angstklachten, trauma en Borderline persoonlijkheidsproblematiek. Vaak was er bij deze jongeren sprake van complexe problematiek.

BIG-99912114125 GZ-psycholoog
AGB-code 94106200
VEN registratie 0032246

Anne Wissink

Anne Wissink

Orthopedagoog en systeemtherapeut i.o.

Ik ben sinds 2016 werkzaam binnen de jeugd en jong volwassen GGZ als orthopedagoog. Daarnaast heb ik ruime ervaring opgedaan in het speciaal en voortgezet speciaal onderwijs; zowel als orthopedagoog als leerkracht. Naast orthopedagoog ben ik ook opgeleid als basisschoolleerkracht. Momenteel ben ik mij aan het specialiseren tot systeemtherapeut en richt ik mij naast het behandelen van individuele jongeren ook op het verbeteren van hun relaties en interacties met belangrijke anderen.

SKJ-registratie 120008429
AGB-code 94107579

Marieke Garside

Marieke Garside

Administratief medewerkster

Inmiddels werk ik al bijna 20 jaar in secretariële en administratieve functies.
Vanaf 2020 ben ik werkzaam in de GGZ als secretariële ondersteuning en per 16 mei 2022 ben ik als secretaresse werkzaam bij BCT.
Samen met mijn collega Maaike zorgen wij voor de ontvangst en te woord staan van jongeren en jong volwassenen.
Ik ondersteun in alles wat nodig is voor de cliënten en collega’s!

Maaike Tuininga

Maaike Tuininga

Administratief medewerker

Vanaf 2016 ben ik werkzaam als secretaresse bij Stichting Woonbegeleiding Jongvolwassenen. In 2019 werd BCT opgestart en werkte ik een tijd voor beide. In 2020 ben ik helemaal overgestapt naar BCT. Met de ervaring die ik al had opgedaan bij WBJV en de zelfstandigheid die ik heb bij de BCT zit ik helemaal op mijn plek. Ik zorg voor de ontvangst met een kop koffie/thee, het beantwoorden van vragen en ik zorg voor de administratie en facturatie. Je kan mij ook wel een manusje van alles noemen, alleen de behandeling en diagnostiek laat ik over aan mijn collega’s.

Ellen Stevelink

Ellen Stevelink

Orthopedagoog

Vanaf 2021 ben ik als orthopedagoog werkzaam bij BCT. Ik heb hiervoor lange tijd bij Kentalis gewerkt waar ik vooral uitgebreid diagnostisch onderzoek deed. Daarnaast heb ik 10 jaar in het onderwijs gewerkt, waar ik veel jongeren heb gezien en gesproken met leer- en gedragsproblemen. Binnen het onderwijs zat ik vooral aan de signalerende kant; ik had veel gesprekken met jongeren en andere belangrijke betrokkenen en wanneer het nodig was, dan adviseerde ik de jongere om naar gespecialiseerde organisaties te gaan voor onderzoek en behandeling. Nu heb ik zelf de overstap gemaakt naar zo’n organisatie! Binnen BCT ben ik druk met de diagnostiek en behandeling van jongeren.

SKJ 1200013601
AGB 94101181

Karlien Heimerink

Karlien Heimerink

GZ-psycholoog en Cognitief gedragstherapeut

Sinds 2010 ben ik werkzaam binnen de jeugd-GGZ, eerst als orthopedagoog, later als GZ- psycholoog en nu ook als Cognitief Gedragstherapeut (VGCT). Ik heb veel ervaring op het gebied van diagnostiek en behandeling bij kinderen en jongvolwassenen met complexe problemen (en diens omgeving). Mijn specialisme ligt op het gebied van ADHD, Autisme en Onderwijs (supervisor GZ, trainer, gewerkt in S(B)O onderwijs, diploma leerkracht basisonderwijs). Nu richt ik me vooral op CGT- behandeling.

BIG 09919705525
AGB 94101181

Monique Aveskamp

Monique Aveskamp

GZ-psycholoog

Ik ben sinds 2009 werkzaam binnen de jeugdzorg en heb ervaring met diagnostiek en behandeling bij (veelal getraumatiseerde) jongeren en jongvolwassenen met complexe problematiek. Vaak was er sprake van een combinatie tussen kindfactoren en bijzondere omgevingsfactoren. Ik heb begeleiding gegeven aan opvoeders van getraumatiseerde kinderen en heb veel individuele behandeling gegeven in de vorm van traumabehandeling en cognitieve gedragstherapie bij angst- en stemmingsklachten, autisme, ADHD en persoonlijkheidsproblematiek. In 2021 heb ik de GZ-opleiding afgerond en daarnaast ben ik opgeleid tot EMDR-therapeut.

BIG 79929143425 GZ-Psycholoog
AGB-code 94109710
VEN-registratie 36988