Wij, Rian Meijer en Trienke Kootstra, zijn per 1 april 2019 gestart met Behandelcentrum Twente. Nadat we bij verschillende instellingen hebben gewerkt, zijn we samen gestart met het opzetten van een kleinschalig en toegankelijk behandelcentrum.

We benaderen anderen zoals we zelf ook benaderd willen worden; geduldig, helder, nuchter en met een vleugje humor.

Behandelcentrum Twente is ontstaan vanuit een vooruitstrevend initiatief van Stichting WBJV (Woonbegeleiding Jong Volwassenen).


Rian Meijer

Ik ben al jaren werkzaam binnen de jeugd en jong volwassen GGZ.  Ik ben naast psychotherapeut en gezondheidszorgpsycholoog (GZ-psycholoog) ook orthopedagoog en psychomotorisch therapeut.

In mijn opleiding tot integratief psychotherapeut ben ik opgeleid vanuit meerdere therapeutische stromingen (psychodynamisch, experientiële, cognitief gedragstherapeutisch, systemisch).
Daarnaast heb ik ook MBT, schematherapie en EMDR in mijn pakket.
In de afgelopen jaren ben ik mij steeds meer gaan richten op jongeren en jong volwassen met complexe problematiek op meerdere gebieden die bedreigend zijn voor de persoonlijkheidsontwikkeling.

Trienke Kootstra

Ik ben sinds 2014 werkzaam in de jeugd-GGZ als gezondheidszorgpsycholoog (GZ-psycholoog). Daarvoor heb ik als GZ-psycholoog ook ruime ervaring opgedaan in de (gesloten) jeugdzorg en verslavingspsychiatrie voor jongeren; zowel als therapeut als (regie)behandelaar. Naast GZ-psycholoog ben ik ook opgeleid als SPH-er, orthopedagoog, EMDR-therapeut, schema-therapeut en DGT-therapeut. Gaandeweg heb ik mij gespecialiseerd in de behandeling van kinderen en jongeren met ADHD, persoonlijkheidsproblematiek en gedragsproblemen.